Onderkant

De boven- en onderkant bestaan beide uit een driehoek met houten verbindingsplaten. De platen zijn verschillend van lengte. Let dus op dat hier de langere platen gebruikt worden.


Benodigde materialen voor deze stap.
Motorblok
3
Klem
6
Tegelaanleg
6
Aansluitplaat (2-delig)
1
NEMA17 Motor
3
Tandwiel met 2 stelschoeven
3
42×240mm verbindingsplaat
3
Zeshoekige onderplaat
1
USB-verlengkabel
1
Netwerk-verlengkabel
1
Voedingsaansluiting
1
M3×30 bout
12
M3×16 bout
38
M3×6 bout
4
M3 moer
38
M3 ring
86

Gebruikt gereedschap voor deze stap.
1,5mm inbussleutel
Kruiskopschroevendraaier
Mes
3mm boor met handvat
8mm boor met handvat
5,5mm of verstelbare steeksleutel
Waterpomptang

Instructies

 1. Open de twee 8mm gaten in de motorblokken met de 8mm boor.
 2. Steek de boor niet helemaal door het blok heen, maar alleen tot de bodem van het gat. Let op dat je hem wel door de eerste laag heen steekt, dat is alleen ondersteuning voor het printen. Het lijntje op de foto geeft aan hoe diep de boor komt.
 3. Plak een stukje schilderstape om de boor om de diepte te markeren en open de andere 5 gaten tot dezelfde diepte.
 4. Gebruik de 8mm boor om de losse draden uit de rechthoekige gaten te verwijderen. Gebruik zo nodig de 3mm boor voor de hoeken. Het is niet erg als er nog een klein beetje achterblijft.
 5. Gebruik de 3mm boor om de vier gaten aan de bovenkant van elk blok open te maken.
 6. Gebruik een 3mm boor om de gaten in de klemmen open te maken.
 7. Druk bij elke klem een M3 moer een stukje in het zeshoekige gat met een waterpomptang.
 8. Gebruik een M3×16 bout met een ring om de M3 moer helemaal in de klem te trekken. Haal de bout er daarna weer uit.
 9. Doe twee klemmen (met moer) in elk motorblok, zodat de 8mm stang nog steeds in het uitgeboorde gat past en dat de moer voor het gat van de bout zit.
 10. Doe een M3 ring op een M3×16 bout en schroef er een in elke klem. Laat hem een stukje uitsteken, zodat de klem naar binnen geduwd kan worden.
 11. Gebruik drie M3×16 bouten en M3 moeren om een verbindingsplaat aan een motorblokken vast te maken. Gebruik twee ringen op elke bout (een aan elke kant). Let erop dat de tekst op de verbindingsplaat rechtop staat.
 12. Doe dit voor alle platen aan alle motorblokken, zodat het geheel een driehoek vormt. De motorblokken heten u, v en w. Let erop dat de naam van elk motorblok aan beide kanten hetzelfde is. (Dus beide u voor motorblok u, v voor v en w voor w.)
 13. Plaats de drie tandwielen op de motors zodat het midden van de tanden ongeveer 15mm van de motor af staat. Maak de tandwielen goed vast met de stelschroeven. Zorg dat er een op de platte kant van de motor zit. Draai beide stelschroeven goed vast.
 14. Zet de driehoek rechtop met het "u" motorblok omhoog, met de kant waar de motorblokken draadgeleiders hebben naar je toe gericht. (De driehoek kan blijven staan als de draadgeleiders net naast de tafel hangen.) Plaats in elk van de vier gaten van het "u" motorblok een M3×16 bout met een ring. Leg hiervoor eerst de ring klaar, en duw de bout door het gat van boven erdoorheen. Gebruik de kleine tang om de bout door de moer te geleiden en zo nodig een schroevendraaier om hem door het gat te duwen.
 15. Doe een motor met het tandwiel omhoog van onderen in het motorblok en bevestig het met de vier bouten. Zorg dat de connector naar blok v gericht is.
 16. Herhaal dit voor de andere twee motors. De connector van motor v is naar motor u gericht, die van motor w naar motor v.
 17. Plaats de voedingsaansluiting in het centrum van de aansluitplaat en schroef de plaat met twee M3×16 bouten in het gat tussen u en w. Plaats de voedingsconnector aan de w-kant.
 18. Gebruik de M3×6 bouten om de netwerk- en USB-verlengkabel in de aansluitplaat te schroeven. Gebruik op elke bout een M3 ring. Let bij de USB-verlengkabel op dat het USB-logo naar boven gericht is.
 19. Gebruik de 3mm boor om de gaten in de tegelaanleggen open te maken.
 20. Doe twee M3×30 bouten in elke tegelaanleg. De tegelaanleg heeft een ronde hoek. Steek de bouten vanaf die kant in de tegelaanleg.
 21. Steek de tegelaanslagen met de bouten door de onderplaat, zodat een kant aansluit op de rand van het hout. Maak de zeshoekige onderplaat daarmee vast aan de driehoek, met een ring en een moer op elke bout. Let op dat de namen op de onderplaat bij de juiste motorblokken staan.